6.2.06

Mikael Stavöstrand Live

Vanavond voor de eerste keer een live-optreden van Mikael Stavöstrand gehoord en ik kan je één ding zeggen: minimal is the word. Meteen maar even wat info opsnorren over wie die gast is en ik kwam op de site van STEIM het volgende stukje tegen en dat geeft redelijk goed weer wat Stavöstrand allemaal doet:

" In de elektronische muziek is er een duidelijke tendens naar een nieuw minimalisme. Henrik Johansson (Smyglyssna) and Mikael Stavöstrand maken computermuziek en gebruiken daarbij digitale klikken en kraakgeluiden als steunpilaren. Juist de geluiden die als onwenselijke bijgeluiden worden ervaren, krijgen nu de aandacht.

De balans tussen stilte en geluid wordt met zorg bepaald. Ook maken beide Zweden, deels afkomstig uit de Fylkingen nieuwe muziek scene, gebruik van elementen uit dansmuziek of Japanse noise-muziek om tot een hedendaagse vorm van elektro-akoustische muziek te komen "

Ik vind z'n performance veel toegankelijker en dansbaarder dan je zou denken als je het bovenstaande hebt gelezen en ga ook zeker meer zoeken van deze Zweed. Minimalfans, deze niet overslaan!

Download (122mb - live @ GL 1.3, 19 maart 2005 @ Gabinete Literario in Las Palmas de Gran Canaria.. of all places)