21.5.07

Apparat - Silizium EP

" De ‘Silizium EP' is de bewerking van Apparat's Peel Session uit 2004, met bijdragen van Raz Ohara, Hormel Eastwood en zelfs een heus strijkersduo: Complexàcord. De fijne remixen van Telefon Tel Aviv, Rechenzentrum en Bus als uitsmijter maken van deze EP toch wel meer dan een tussendoortje.

Wat meteen opvalt, is het perfecte huwelijk tussen de knetterende elektronica en een aantal meer organische geluiden. Zo doorspekt Apparat zijn grillige clicks and cuts voor de verandering met de melancholische cello- en vioolpartijen van Complexàcord. Het doet ons bij momenten wat aan de laatste Encre denken, ook een plaat waarop stevige strijkpartijen, die zo uit een klassieke stuk lijken geplukt, voor een wat melodramatische sfeer zorgen. De soul van crooner Raz Ohara op ‘Komponent' en ‘Not a Good Place' brengt ons dan weer verrassend genoeg bij melancholische pop " (bron)

Het nieuwste album van Apparat, 'Walls' ligt inmiddels in de winkel (en staat hier klaar om te downloaden) maar ik luister deze week naar wat ouder werk van Sascha Ring. Ben je al bekend met 'Walls', dan moet je zeker 'Silizium' uitchecken en ken je nog niks van Apparat dan adviseer ik je om toch 'Walls' en deze 'Silizium' te beluisteren.

Tracks
1 Introduction (2:04)
2 Komponent (6:39)
3 Silizium (3:48)
4 Not A Good Place (4:45)
5 It's Gonna Be A Long Walk (3:57)
6 Sizilium (Rmx By Bus) (5:26) Remix - Bus (2)
7 Not A Good Place (Rmx By Rechenzentrum) (4:18)
8 Komponent (Rmx By Telefon Tel Aviv) (4:22)
9 Not A Good Place (Mix By Apparat) (4:06)


Download
Apparat - Silizium EP
(62mb - .zip)