4.5.07

Fuse Presents Steve Bug

" Na Dave Clarke, Dj Hell, Technasia en Joris Voorn krijgt Steve Bug de eer om de nieuwe Fuse-compilatie samen te stellen. Bedoeling van de reeks is telkens opnieuw een dj in de spotlight te plaatsen die weergeeft waar de club op dat moment voor staat. Aan de hand van de mixen merk je dus ook de evolutie binnen de club. Waar Fuse een aantal jaar geleden vooral bekend was als een club waar je op zaterdag terecht kon voor een portie stevige techno (ik ben nu vrij algemeen natuurlijk), gaat het er nu op muzikaal gebied toch iets rustiger aan toe en is er een sterke minimal-invloed te horen. De sfeer binnen de club is er zeker niet minder om geworden. Bij mijn weten heeft Fuse nog altijd het meest uitbundige publiek van het land.

Doordat de “Fusepresents"-reeks zich niet profileert als een aanéénrijging van hits is deze mix van Steve Bug opnieuw vrij tijdloos. Een mengeling van actuele nummers, toekomstige floorfillers en een paar classics. Het nummer “Reasons to be dismal?” van Foremost Poets is bijvoorbeeld 17 (!) jaar oud, maar past perfect in de mix. Nog iets ouder is de classic “The dance” van Rhythim is Rhythim, 20 jaar geleden op vinyl geperst, maar toch heel erg actueel.

Een aantal andere tracks die er voor mij (en ook voor ondergetekende) uitspringen: Seph-Dash, in een remix van Heartthrob (persoonlijke favoriet), en Mikael Stravöstrand ft Big Bully: no turning back (hoewel de naam misschien nog niet erg bekend klinkt gaan we hopelijk nog veel horen van deze producer). Een nummer dat voor de meesten wat bekender zal klinken is Problem #13 van Johnny Dangerous (dankzij de “i beat that bitch with a bat” vocal), en voor wie valt voor de Pokerflat-sound zijn er twee nummers van Guido Schneider (het nummer Transmission gaan we nog geregeld horen de komende maanden) en natuurlijk een nummer van Steve Bug zelf (Wet) "

Zo dan.. helemaal eens met de bovenstaande (ingekorte) recensie die ik al kuierend over de internetten, tegenkwam. Dit keer heb ik helemaal geen zin om zelf een verhaal te kloppen dus.... hiermee (en met onderstaande tracklist) moet je het doen. Maar wat is dit weer een überphat mixalbum van de Bugmeister. Essential download!

En check ook deze drie zwaar heersende video's van Bug in Rome. Je ziet de bevlogenheid waarmee Steve Bug draait, je hoort de vreselijk goede platen die ie draait én je ziet en hoort het publiek dat hard staat te dakken..

Tracklist
01. Plasmik - Eight To Nine
02. Pier Bucci - Hay Consuelo (Samim Remix)
03. Namito - Joujou (Martin Landsky Remix)
05. Seph - Dash (Heartthrob's Acid For Bongo Interpretation)
06. Guido Schneider - Halo
07. Efdemin - Lohn & Brot
08. Mikael Stavöstrand Feat. Big Bully - No Turning Back
09. Steve Bug - Wet
10. Guido Schneider Feat. Florian Schirmacher - Transmission (Bets'n'bluffs Edit)
11. Foremost Poets - Reasons To Be Dismal?(Beyondsight Version)
12. Square One - Vesuvius (Justin Martin's 'I Hope It Doesn't Blow' Mix)
13. Mymy - Moneybowl
14. Bangana - Skrik (Dub)
15. Move D - Anne Will (Vincenzo Remix)
16. Rhythim Is Rhythim - The Dance (Living Room Mix)


Download
Fuse Presents Steve Bug
(105mb - .rar)