12.1.07

Daft Punk's 'Electroma' op IFFR

"Verwacht een experimentele, behoorlijk vreemde maar prachtig vormgegeven film. Zonder dialogen, soms met lange stiltes, maar ook met muziek van bijvoorbeeld Todd Rundgren, Sebastien Tellier, Curtis Mayfield en Brian Eno. De minimale stijl van ELECTROMA is al vergeleken met Gerry van Gus Van Sant, en The Brown Bunny van Vincent Gallo. De invloed van jaren zeventig-films als George Lucas’ THX 1138 en Michelangelo Antonioni’s Zabriskie Point is eveneens duidelijk"

Er wordt al een geruime tijd over geschreven op verschillende Nederlandse websites en blogs maar tijdens het International Film Festival Rotterdam (start: 24 januari) gaat het dan toch echt gebeuren: Daft Punk's 'Electroma' zal dan z'n Nederlandse première beleven. Ik moet zeggen dat ik wel erg benieuwd ben naar dit filmproject van de eigenzinnige Punkers Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo.

Klik hier voor de teaser, hier voor de aankondiging op de site van het filmfestival en meer stills uit de film vind je ici. En ja.. ik denk er sterk over om gewoon maar naar die voorstelling in Rotterdam te gaan...