29.12.05

Schijf maal Vijf

Inge van BigBeats.nl is dit jaar de man van de jaarlijsten met de Schijf maal Vijf.
Hopelijk ben ik niet te laat met insturen van mijn Schijf maal Vijf: (in willekeurige volgorde)


+ Tiefschwarz - Eat Books

Om ook eens evn wat anders te draaien dan de 'keurige' 4x4 beatjes is Eat Books perfect. Heerlijk vuige duitse electro-techno voor de diepere nachturen maar ook voor de rustige zondagmiddagjes.
Info: http://www.discogs.com/release/485741
Download:
http://roowlant303.blogspot.com/2005/12/tiefschwarz-eat-books.html


+ Trentemoller - The Singles Collection (bootleg 2005) (2cd)
Pas de laatste dagen van dit jaar beluisterd maar onmiddellijk, zonder twijfel doorgesluisd naar m'n eindejaarslijstje(s)! Nu had ik Trentemoller al eerder dit jaar gehoord. De geniale liveset bij BBC's Breezeblock bijvoorbeeld en de live @ Kopenhagen set (click to download) blowden mij meteen weg en deze dubbelcd bevestigt alleen maar mijn en vele andere vermoedens dat minimal én vooral Anders Trentemoller wel eens heel groot zouden kunnen gaan worden in 2006.
Info: http://www.discogs.com/artist/Trentemøller
Download:
http://roowlant303.blogspot.com/2005/12/trentemoller-singles-collection-2005.html


+ Thomas Brinkmann - Lucky Hands
Ook weer zo'n fijne minimal plaat van minimalbaas Thomas Brinkmann die mij vóór het mogen aanhoren van deze geniale plaat nog niet echt bekend was. Ook nu weer pas in de laatste 2 maanden van dit jaar ter ore gekomen maar verdient zeker een plekje in de lijst!
Info: http://www.discogs.com/release/556829
Download:
http://roowlant303.blogspot.com/2005/12/thomas-brinkmann-lucky-hands.html


+ Fuse presents Joris Voorn

Weinig commentaar bij te bedenken; gewoon een geniaal en verfrissend mixalbum van 'onze' Joris Voorn. Oude en nieuwe platen naadloos in een energieke technodraaikolk gegooid staat in deze garant voor absoluut topdansvloervermaak.. ehm ja zoiets.. Enfin je begrijpt 't; gewoon kopen/downloaden en ik garandeer dat de mix niet meer uit je playlist/iPod/cd-wisselaar is weg te slaan.
Info: http://www.discogs.com/release/531521


+ As One (Kirk Degiorgio) - Elegant Systems

Al jaren is Kirk Degiorgio een persoonlijk favoriet dus ook de nieuwste cd mag dan natuurlijk niet in de collectie ontbreken. Wie het eerdere werk van Degiorgio kent, zal direct helemaal weg zijn van deze zeer goed uitgebalanceerde nieuwe cd maar.. ken je nog niks van deze technopionier van het eerst uur, dan zal deze cd je (hopelijk) aangenaam verrassen. Redelijk goed te beschrijven als een werkje vol broken beats, flarden hiphop gecombineerd met mooie ambient en uiteindelijk overgoten met een lekkere knisperende detroit techno saus. Aanrader!
Info: http://www.discogs.com/release/501078