20.7.06

Clicks and Cuts 2

" The sequencing is exceptional, the tracks first rate, and the working thesis of the label is becoming clearer. Clicks & Cuts 2 is a vital compilation that shows where this strand of electronic music has been and where it might go " (more..)


Clicks and Cuts is al een tijdje m'n favoriet voor de hittegolfse zomeravonden. De lekkere knisper- en knapperminimal op de driedubbelaar houdt m'n hoofd tenminste nog een beetje koel.

En dat is niet zo vreemd als je nagaat dat er aan deze Mille Plateuax release een hele kudde aan vooraanstaande (minimal)artiesten meewerken. Thomas Brinkmann, Reinhard Voigt, Mikael Stravostrand, Frank Bretschneider, Kit Clayton en Matmos zijn er slechts een kleine greep uit.

De drie cd's geven ieder een vrij uniek geluid maar wat mij opvalt is dat Mille Plateaux dus ook de wat meer funky en dansbare minimal durft uit te brengen. Momenteel ben ik nog op zoek naar de twee andere delen (1 en 3). Zodra ik ze heb gevonden, probeer ik ze hier te posten.. (mits daar natuurlijk behoefte aan is..)

Download cd1
Download cd2
Download cd3
(tracklist @ comments)