5.12.05

Boards of Canada: Hooper Bay

De EP Hooper Bay is ooit in 1994 door Boards of Canada uitgebracht. Het bijzondere aan de EP is dat ie destijds alleen op cassette werd uitgebracht en dat ook nog eens met een heel beperkte oplage. Het schijnt dat de originele cassettes het erg goed doen op eBay. Op diverse fora wordt al tijden druk gediscussieerd over de echtheid van tracks gevonden op soulseek en andere p2p netwerken.

Volgens puristen is de tape namelijk nooit uitgelekt naar het internet en zouden alle Hooper Bay files die je tegenkomt fake zijn. Nou.. ik heb voor deze post gedegen speurwerk gedaan en ik kan je voor (bijna) 200% verzekeren dat ik de echte tracks van de cassette heb gevonden. Want je weet toch: de internetten zouden de internetten toch niet zijn als ook dit knappe melodieuze muziekwerkje van het toen nog vrij onbekende Schotse duo niet online te vinden zou zijn?

Download daarom hier de 5 zeer zeldzame tracks van de Hooper Bay cassette met voor de zekerheid vast een mirror (28mb - .rar). Zie het ook maar als goedmakertje voor het nog steeds niet door bovengetekende online dumpen van het Orb album Okie Dokie (wat hopelijk deze week nog wel gaat gebeuren..)